The Burj Residence


The Burj Residence

Photo credit: Koen Van Damme

The project is located in one of Dubai’s busiest residential neighborhoods and accordingly surrounded by many low rise houses.

The client requested for a design that ensures the highest level of privacy and allows for the construction of a 1600 sqm house on a relatively small sized plot. He has also requested for a certain level of grandeur with a great deal of natural light. 

VSHD Design accordingly envisioned an L-Shaped house that looks into the inside of the plot where the family can enjoy the pool and the lush garden area while maintaining their privacy. The entry experience starts at the boundary wall making the most out of the plot size. A timber overhang was used to complete the geometry of the “L” and to give privacy to the internal corridor from the street side.

For more information: 
















The Burj Residence The Burj Residence Reviewed by FADED4U on March 31, 2019 Rating: 5

No comments:

Powered by Blogger.